21/07/2021

The Witcher: Monster Slayer Çıktı!

The Witcher: Monster Slayer


AV SEZONU BAŞLADI

Greetings!

Varşova merkezli Polonyalı video oyunu geliştirici ve yayımcı firması olan CD Project Red ailesinin üyesi SPOKKO tarafından The Witcher: Monster Slayer mobil AR oyunu, 21.07.2021 tarihinde resmi olarak Android ve iOS platformlar için çıktı.


İlk çıktığı zamanlar dünyayı peşinden sürükleyen Niantic yapımı Pokemon GO gibi Spokko yapımı The Witcher: Monster Slayer'ın da en dikkat çeken özelliği AR (Artificial Reality/Arttırılmış Gerçeklik) olması.  Bunun yanı sıra arkasında muhteşem bir Witcher oyun serisinin üzerine çıkıyor olması daha da büyük bir avantaj. Benim gibi Witcher severlerin meraklı bekleyişi nihayet sona erdi diyebiliriz. Şimdi oyunun tadını çıkarma zamanı.

Bu arada Trailer'ı da çok beğenmiştim, onu da buraya bırakmazsam olmaz.

Tıpkı Pokemon GO'da yaptığımız gibi telefonumuzda oyunu açıp sokaklara düşeceğiz, kılıç sallayacağız, canavar avlayacağız... Düşünsenize AR destekli oyunda canavar yanınızdaymış/karşınızdaymış gibi görüp, iksirimizi, çelik/gümüş kılıcımızı, kılıç yağımızı, bombamızı hazırlayıp mücadeleye gireceğiz. Sokaklar Witcher evreninin dehşet saçan efsanevi yaratıklarıyla dolu olacak ve biz Monster Slayer (Canavar avcıları) dünyayı yaratıklardan temizleme mücadelesi vereceğiz.

Benim için bu oyunun şimdilik ilk eksi yanı ana karakterin Geralt of Rivia olmaması. Çünkü oyun Witcher evreninde olmasına rağmen Geralt'ın çok öncesindeki bir zaman diliminde geçiyor. Yani kimse kendini Geralt gibi hissedemeyecek. Yine de bu durum bizi bir Witcher olmaktan alıkoyamayacak.

Oyun Google Maps üzerine kurulmuş bir oyun. Beni en çok kendine çeken özellikleri ise öncelikle AR destekli olması, bunu yanı sıra, ayın belirli günlerine (Dolunay zamanı gibi), günün belirli saatlerine (Şafak, Sabah, Öğlen, Akşam, Gece gibi), havanın belirli koşullarına (yağmurlu, karlı, güneşli, sisli gibi) ve topoğrafyanın koşullarına göre (göl kenarı, dağ, orman, çöl vb.) farklı canavarların karşımıza çıkması bence çok ince bir detay. Witcher oyunlarından, Witcher evreninde bunlara aşinayız zaten ama arttırılmış destekli bir mobil oyun için bence bu çok güzel bir özellik. Oyunun bu yanını gerçekten çok beğendim.

Spokko'nun açıklamasına göre oyunun genel teması;

Kötü yaratıklar Kıta'nın uçsuz bucaksız topraklarında dolaşıyor ve onları avlamak witcherlar olarak bizlere düşüyor. Geralt of Rivia'dan çok önce geçen The Witcher: Monster Slayer, sizi seçkin bir canavar avcısı olmaya zorlayan bir artırılmış gerçeklik keşif oyunudur. Çevrenizdeki dünyanın The Witcher'ın karanlık fantezi dünyasına dönüştüğünü görün ve profesyonel bir canavar avcısı olarak yola başlarken artık tehlikeli canavarların istila ettiği bir zamanlar tanıdık yerleri keşfedin.

Birinci şahıs, RPG'den ilham alan savaşta devasa, gerçek boyutlu canavarlarla savaşın - ancak karakterinizi eğiterek, iksir ve yağları hazırlayarak, bombalar yaparak ve önünüzdeki savaşlar için uygun ekipmanı seçerek uygun şekilde hazırlandığınızdan emin olun.

Witcher dünyasından hem tanıdık hem de daha önce hiç görülmemiş düzinelerce farklı canavarı alt edin ve her zaferi işaretlemek için kanlı bir kupa koleksiyonu oluşturun. Zamanla, gerçek üne sahip bir canavar avcısına layık etkileyici bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.

Sizi Witcher serisinden ilham alan destansı maceralara iten, sizi seçkin bir canavar avcısı olmanın ne demek olduğunun derinlerine götüren hikaye odaklı görevleri deneyimleyin.

İlerleyen zamanlarda oyunla ilgili bilgilendirme ve güncellemeleri de paylaşmaya çalışacağım.

Şimdilik iyi avlar.

Oyuna aşağıdaki platformlardan ulaşabilirsiniz.

Oyunun resmi web sitesi için TIKLAYINIZ.

Google PlayApp Store

Oyunda görüşürüz.

Farewell!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder